Skidanje kurjeg oka laserom

Lasersko uklanjanje kurjeg oka

About

Kurje oko

Kurje oko je belo-zuckasto zadebljanje sa veoma osetljivim centralnim delom. Može se pojaviti bilo gde na stopalu, a najčešće na mestima gde su stopala konstantom izložena pritisku obuće. Regija na kojoj se nalazi kurje oko je veoma osetljiva i bolna, pogotovo u dodiru sa obućom ili drugom tvrdom površinom.

Kurje oko može biti tvrdo i meko.  Za meko kurje oko karakterističan je crven ili ružičasti delom kože sa mekanim središnjim delovom. Tokom protoka vremena zadebljanje postaje tvdo i deblje i tako nastaje tvrdo kurje oko koje je izrazito bolno.

Uzroci kurjeg oka

Mnogo faktora utiče na nastajenje kurjeg oka. Pre svega neudobna obuća, koja na odredjenim delovima vrši pritisak na stopalo, koje reaguuje tako što se na tim mestima pojavljuje zadebljanje. Nakon toga veliki uticaj imaju dugotrajno stajanje ili hodanje pri čemu je stopalo izloženo stalnom pritisku ili trenju.

Zadebljala koža pri konstantom pritisku širi se u dubinu i dolazi do osetljivog strukture kože. Središnji deo kurjeg oka, u narodu poznat kao koren kurjeg oka, stvara veoma oštar bolan pri kontaktu tog dela sa tvrdom površinom. Bol koji se oseća je sličan ubodu trna.

Da bi se izegao pritisak na bolno mesto, ljudi prebacuju težište na druge delove stopala, kako bi mogli da hodaju. Na taj način dolazi do pojave novih kurjih oka, a povećava se i mogućnost da dodje do deformiteta stopala.

Lasersko uklanjanje kurjeg oka

Bez obzira na veličinu i starost kurjeg oka, promenu uklanjanjamo laserom. Odlučili smo se za ovu metodu, jer uklanja promenu u potpunosti za samo jedan tretam.

Posle tretmana ostaje krasta koju mi pravimo veštački da bi smo tretirano mesto zaštitili od spoljnih uticaja i infekcija. Krasta traje 10 do 15 dana. Od naših kozmetologa dobićete detaljna uputstva šta primeniti kod kuće u narednom peridu kako bi se izbeglo vraćanje kurjeg oka.

Posle tretmana klijent najnormalnije nastavlja dnevne aktivnosti. U retkim situacijama, na tretiranom mestu, klijent ima osećaj blage ranice.

Ako se desi da se promena vrati na istom mestu, korekcija je besplatna.

Prednosti uklanjanje kurjeg oka laserom

  1. Dovoljan je jedan tretman
  2. Nema perioda oporavka
  3. Precizna metoda, ne oštećuje zdravo tkivo.
  4. Nastavljate dnevne aktivnosti čim napustite neku od naših lokacija
  5. Može se tretirati više kurjih oka u jednom danu

Važne napomene

  • Sve tretmane izvode obučeni kozmetolozi.
  • Tretmani se rade kozmetičkim, a ne medicinskim aparatima.
  • Tokom nemedicinskih estetskih intervencija može se narušiti integritet kože

Cena

Cena je 80€ po jednom kurjem oku.

* Cena je informativnog karaktera. Ako imate veliki broj kurjih oka, ili jedno kurje oko ima više od jednog korena, tačna cena se odredjuje nakon besplatne konsultacije.
* Cena izražene u evrima, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu poslovne banke

Kako izgleda kurje oko?

Gde ukloniti kurje oko?

Kurje oko možete ukloniti na našoj lokaciji u Beogradu.

About